Kweekvlees 

Opdrachtgever: Ira van Eelen

Bèta-wereld(en): voeding en vitaliteit

Doel: Het optimaliseren van het productieproces van kweekvlees en het bouwen van een bioreactor van huistuin en keuken middelen.

Team: Jaap, Robijn, Fygo en Siebe

Het project: we hebben voor dit project een biorector gemaakt van huistuin en keuken middelen waar kweekvlees in kan worden geproduceerd.  
Verder hebben we 2 reclamefilmpjes gemaakt om kweekvlees een beter imago te geven. 
Daarnaast hebben we ontwerpen gemaakt hoe de biorector vormgegeven kan worden in verschillende sectoren.

Evaluatie: De samenwerking tussen de groepsleden verliep soepel en we hebben een mooi eindproduct kunnen neerzetten.

Upcycled lamp 

Opdrachtgever: Indusigns

Bèta-wereld(en): energie, natuur, lifestyle en design

Doel: Ontwerp van afvalmaterialen een lamp die werkt op zonne-energie. Het wordt niet alleen een mooi product, maar je houdt ook rekening met de functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Behalve een werkende lamp is ook een reclame-uiting het eindproduct.


Team: Fygo en Siebe

Het project: Fygo en ik hebben 2 werkende lampen gemaakt van petflessen en blik en aangedreven op zonnen energie. Één van de lampen was een hanglamp met uitgeknipte blaadjes van petfles als lampenkap. En de andere lamp was een spotje gemaakt van  blik. 


Evaluatie: Het was een heel leuk en leerzaam project om te doen. Verder verliep de samenwerking soepel en zijn we tevreden met het eindresultaat. 

Neuromarketing

Opdrachtgever: Deborah Verjans van Neurensic

Beroep: Neuromarketeer

Bèta-wereld(en): Voeding en vitaliteit, Mens en medische, Lifestyle en design en Market en money 

Wij hebben een opdracht over neuromarketing gekozen. Wij hebben daarvoor onderzoek gedaan naar neuromarketing, neuromarketing technieken, welke hersengebieden belangrijk zijn bij het maken van keuzes en welke kleuren, vormen en lettertype het kopen stimuleert. Ons eindproduct was een eigen verpakking maken van een mueslireep. Die verpakking hebben we meerdere malen getest, daarvoor hebben we eye-tracking gebruikt.

Oplossing: De oplossing van ons om ons product aantrekkelijk te maken was een mooie rode kleur, die de eetlust stimuleert. We hebben gebruik gemaakt van cirkels op de verpakking die vinden mensen onbewust erg aantrekkelijk. Ook hebben we de guldensnede toegepast, dat is de goddelijke verhouding. Verder hebben we lettertype 16 en 14 gebruikt, omdat die de aandacht trekt. 

Team: Jaap, Robijn en ik


Evaluatie: Ik denk dat het project goed is verlopen. Af en toe was het chaos maar we hebben een mooi eindproduct geleverd (zie afbeelding).